UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

5 мільярдів замість 12: Фонд держмайна не виконав бюджетний план

Цього року до державного бюджету надійшли 5 мільярдів гривень від приватизації, що стало рекордним показником за останнє десятиліття

5 мільярдів замість 12: Фонд держмайна н…

Як стверджує голова відомства Дмитро Сенниченко, сума надходжень за 2020-2021 роки більша за показники попередніх кількох років. Хоча паралельно з тим навколо процесів приватизації в Україні розгорілося декілька скандалів.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на пресслужбу відомства.

"Фонд держмайна здійснив якісну роботу, завдяки якій в цьому році бюджет отримав понад 5 мільярдів гривень. Це означає, що за час роботи нашої команди, у 2020-2021 роках, від приватизації надійшло більше, ніж за сім попередніх років разом взятих", – йдеться в заяві Сенниченка.

При цьому в бюджеті 2021 року передбачалося, що доходи від приватизації державного майна протягом року складуть 12 мільярдів гривень. Натомість бюджет 2022 року передбачає 8 мільярдів гривень доходів від приватизації.

Як інформувало Depo.ua, цього року було розпочато іще кілька амбітних проектів приватизації. Зокрема, 7 грудня голова Фонду держмайна Дмитро Сенниченко повідомив, що кошти, отримані від приватизації заводу "Більшовик", надійшли до держбюджету України. Аукціон із продажу корпоративних прав "Більшовика" відбувся 27 жовтня. За стартової ціни 1,39 млрд грн підприємство було продано за 1,429 млрд грн ТОВ Дженерал Коммерс. З урахуванням зобов’язання сплатити понад 500 млн грн боргів підприємства та інвестувати в релокацію виробничих потужностей вартість 1 гектара землі під "Більшовиком" (загальною площею у 35 га) перебільшує  2 млн доларів США.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme