UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

6,5 тис. грн для ФОПів і працівників: Наступного тижня в Україні запрацює оновлена програма "єПідтримка"

Наступного тижня за дорученням президента Володимира Зеленського в Україні запрацює оновлена програма "єПідтримка"

Ірина Костенко
Шеф-редактор стрічки новин
6,5 тис. грн для ФОПів і працівників: На…
Фото: Depo.ua

В межах оновленої програми "єПідтримка" кожен найманий працівник, кожен ФОП, у якого війна забрала роботу, зможе отримати 6,5 тисяч гривень.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час брифінгу 6 березня, передає Depo.ua.

Він звернувся до бізнесу й тих, хто нині працює. До тих, хто в ці часи евакуювався в інші регіони.

"До вас прохання: якщо немає небезпеки, збирайте своїх працівників та відновлюйте виробництво. Ваша допомога сьогодні як ніколи потрібна державі", – сказав Шмигаль.

Він визнав, що війна стала шоком для кожного з українців.

"Багато хто втратив домівки, роботу, заощадження, але залишився захищати Україну. Сьогодні держава вас підтримає. За дорученням президента України наступного тижня запрацює оновлена програма "єПідтримка". В межах цієї програми кожен найманий працівник, кожен ФОП, у якого війна забрала роботу, зможе отримати 6,5 тисяч гривень", – наголосив Шмигаль.

Він уточнив, що програма працюватиме за аналогією з виплатами за COVID-вакцинацію – через застосунок "Дія".

"Міністерство цифрової трансформації повідомить деталі, як саме оформити допомогу. Це – зараз. Але надалі кожен з вас має почати працювати заради України та нашої перемоги. Я вдячний кожному, хто в той чи інший спосіб допомагає нашій героїчній армії, а допомагає людям, які опинилися в скрутних умовах руйнування та окупації. Тепер нам потрібно відновлювати виробництво там, де це можливо", – підсумував Шмигаль.

Нагадаємо, 24 лютого Нацбанк відкрив спеціальний мультивалютний рахунок для збору коштів на потреби армії на тлі введення воєнного стану в Україні, збройної агресії РФ та небезпеки для державної незалежності України, її територіальної цілісності.

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив також, що кошти за COVID-вакцинацію українці можуть переводити на рахунки ЗСУ. Гроші з "єПідтримки" можна перерахувати українській армії через Portmone (всю суму виплати 1000 грн, або ж її залишок). Зробити це можна за посиланням: earmy.portmone.com.ua

Довідка: Ініційована президентом України програма "єПідтримка" була спрямована на стимулювання людей до вакцинації від COVID-19 та підтримку тих секторів економіки, які найбільше постраждали від карантинних обмежень. Це сфери культури, спорту, пасажирських перевезень тощо.

19 грудня 2021 року державна програма "єПідтримка", що передбачала виплату 1 тисячі гривень громадянам, які пройшли повну вакцинацію проти COVID-19, запрацювала офіційно.

Кошти міг отримати кожен громадянин України, котрий досяг 14 років і мав у застосунку "Дія" "зелений" сертифікат про вакцинацію від коронавірусу.

24 січня 2022 року Зеленський повідомив, що вакциновані від коронавірусу бустерною дозою українці отримають додатково 500 грн у межах програми "єПідтримка".

9 лютого Кабмін продовжив строк дії "Вовиної тисячі" з чотирьох до дев'яти місяців. Було визначено також, що українці зможуть отримати перші 500 грн за ревакцинацію від коронавірусу з 14 березня 2022 року.

Крім того, так звану "ковідну тисячу" дозволили витрачати на комуналку українцям старшим за 60 років та особам з інвалідністю І і ІІ групи, які перебувають на обліку в централізованому банку даних з проблем інвалідності.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme