UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Американські військові вгатили по ІДІЛу в Афганістані

Військові Сполучених Штатів Америки з безпілотника по "планувальнику атак" завдали удару по терористичній організації "Ісламська держава" на сході Афганістану

Журналіст відділу новин
Американські військові вгатили по ІДІЛу…
Фото: Рixabay

Удар був здійснений в провінції Нангархар на сході від Кабула і на кордоні з Пакистаном.

Про це пише Depo.ua з посиланням на Reuters.

"Початкові ознаки вказують на те, що ми вбили ціль. Нам не відомо про жертви серед цивільного населення", – повідомили американські військові.

Також не повідомляється, чи був удар пов'язаний з атакою в аеропорту Кабула.

Водночас офіційний представник США на умовах анонімності повідомив ЗМІ, що удар був нанесений проти бойовика "Ісламської держави", який планує майбутні атаки на американських військових.

Він уточнив, що дрон вразив бойовика, коли той перебував у машині зі спільником "Ісламської держави". Ймовірно, обидва були вбиті.

Нагадаємо, 26 серпня в аеропорту Кабула пролунали сім вибухів. Внаслідок терактів загинули 170 людей, постраждалих – понад 1,3 тисячі. За даними ЗМІ, влаштували вибухи смертники терористичної організації ІДІЛ.

Водночас експерти із національної безпеки США повідомили президенту Джо Байдену, що в Афганістані ймовірні нові теракти. Тоді ж Байден наказав вжити усіх можливих заходів для евакуації співгромадян з Афганістану. Зокрема, доручив держсекретарю домовитися із третіми країнами про евакуацію американських громадян навіть після повного виведення військ США.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme