UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Американські ЗМІ опублікували нову карту скупчення військ РФ біля України

Американське видання The New York Times опублікувало нову карту скупчення військ РФ біля кордонів України

Журналіст стрічки новин
Американські ЗМІ опублікували нову карту…
Фото: Рixabay

Її створили на основі даних, отриманих від чиновників Заходу та України, а також з супутникових знімків.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на NYT.

Згідно з інформацією видання, російські війська оточують Україну з трьох сторін. На карті зазначені роди військ та їх чисельність, вказано види техніки. Наразі до українського кордону стягнуто близько 100 000 російських військових.

Опитані NYT аналітики не мають однозначною відповіді на питання, чи має намір Росія напасти на Україну, але наголошують, що Кремль на шляху до того, щоб отримати все, що треба для масштабного вторгнення.

На карті позначені десятки основних скупчень російських військ з артилерією, важкою технікою і танками. Зокрема, три групи розташовані недалеко від Воронежа, дві групи – ближче до білоруського кордону, ще одна – біля Волгограда, дві – недалеко від окупованого Донбасу, по одній в Краснодарському краї та в окупованому Криму.

Нагадаємо, дещо раніше у США назвали єдину можливість завадити вторгненню Росії в Україну. Втримати Росію від нападу на Україну зможуть нібито лише "небачені санкції".

Довідка: "Бухарестська дев'ятка" – міжнародна ініціатива дев'яти країн-членів НАТО Центральної та Східної Європи. До неї входять Болгарія, Естонія, Латвія, Литва, Польща, Румунія, Словаччина, Угорщина та Чехія.

Метою ініціативи є поглиблення військової співпраці між країнами східного флангу Північноатлантичного альянсу, а також обговорення ключових питань політики безпеки.

"Бухарестська дев'ятка" була створена під час саміту в листопаді 2015 року в місті Бухарест, за ініціативи румунської та польської сторін.

Одним з ключових чинників для створення ініціативи стала агресивна політика та дії Росії на міжнародній арені: окупація українського Криму навесні 2014 року, а також підтримка терористичних організацій "ДНР" і "ЛНР" на українському Донбасі.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme