Арахамія про переговори з РФ: Підуть або у потрібному напрямку, або як російський військовий корабель

Очільник української делегації на завтрашніх переговорах із Росією запевнив, що здачі національних інтересів України не буде

Надія Клочко

Глава української делегації на переговорах із Росією Давид Арахамія зробив прогноз завтрашньої зустрічі на українсько-білоруському кордоні. 

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, передає Depo.ua

"Переговори підуть або в потрібному Україні напрямку, або як російський військовий корабель", – написав Арахамія з відсилкою до розмови українських морпіхів на острові Зміїний, які у відповідь на пропозицію здатися послали росіян на**й. 

Нагадаємо, раніше стало відомо, що переговори з росіянами про завершення війни відклали ще кілька годин. В Офісі президента України пояснили, що причина – логістичні складнощі. 

Довідка: Зранку 24 лютого повідомлялося, що до українського острова Зміїний, що в Чорному морі біля Одещини, підійшло дві нерозпізнані цілі.

Після обіду 24 лютого на острові Зміїному російська авіація знищила всі будівлі. Морські піхотинці і прикордонники тримали оборону. Був здійснений авіаційний наліт російським "Су-24". Наразі на острові не залишилося жодної вцілілої будівлі.

Увечері стало відомо, що Зміїний був захоплений окупантами. Українські військові послали нах*й ворогів, які вмовляли українців здатися. Далі почався ракетно-артилерійський удар. У підсумку загинуло 13 українських прикордонників.

26 лютого у ДПСУ із посиланням на росЗМІ повідомили, що українських військових зі Зміїного доставили живими в тимчасово окупований Росією Севастополь. У відомстві сподіваються, що всі українські захисники острова Зміїний можуть бути живими.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua