Арахамія прокоментував затримання "слуги" Кузьміних за хабарем: "Новина стала шоком"

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія прокоментував скандал довкола затримання свого однопартійця Сергія Кузьміних на хабарі у півмільйона гривень

Максим Карпенко

За його словами, якщо Кузьміних вчинив злочин, то має понести відповідальність.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на Telegram речниці "слуг" Юлії Палійчук.

"Дорогі друзі, ми, як і ви, дізналися зі ЗМІ інформацію про те, що народного депутата Сергія Кузьміних затримало НАБУ.  Для нас ця новина стала шоком, бо Сергій Кузьміних – волонтер, брат легендарного комбата "кіборгів" Олега Кузьміних, який героїчно захищав нашу незалежність, гідно пройшов полон і після нього зміг повернутися на службу. Тому Сергій Кузьміних мав від команди величезний кредит довіри", – йдеться у повідомленні.

Арахамія наголосив, що влада не буде прикривати правопорушення Кузьміних патріотичними гаслами.

"Закон один для всіх, незалежно від прізвищ і біографії. Колишні заслуги перед країною не є і не повинні бути амністією ні для кого. Тому ми вітаємо зусилля антикорупційної інфраструктури з виявлення корупційних правопорушень. Нашою метою було зробити її дієвою і по-справжньому незалежною. Це було нашим завданням у перші тижні роботи монобільшості. І нинішній інцидент є зайвим підтвердженням тому, що антикорупційні органи позбавлені політичного впливу і для них немає недоторканних", – додав він.

Зауважимо, дещо раніше повідомлялося, що Кузьміних затримали під час того, як він отримував неправомірну винагороду. У НАБУ підтвердили, що викрили чинного народного депутата України на "гарячому", під час одержання неправомірної вигоди у 558 тис. грн.

За даними слідства, посадовець отримав кошти за сприяння в укладенні контрактів між приватними компаніями і лікарнею у Житомирській області.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що у хабарництві підозрюють іншого депутата від "Слуги народу" – Артура Товмасяна. Його підозрюють у вимаганні 1 млн грн хабаря з директора обласного КП.  

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua