UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Археологи знайшли у Помпеї давньоримський фаст-фуд і відкрили його для туристів (ФОТО, ВІДЕО)

Ще торік археологи розкопали у Помпеї прилавок стародавнього закладу, в якому подавали їжу та напої. Він був схожим на сучасні ресторани швидкого харчування

Журналіст відділу новин
Археологи знайшли у Помпеї давньоримськи…
Фото: Скріншот

За підрахунками експертів, цьому закладу – вже 2 000 років і він називається "Термополій". У перекладі з латині – прилавок із гарячими напоями.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на портал Аncient-Аrcheology.

Для відвідувачів його вперше відкрили 12 серпня.

Зазначається, що стародавній фаст-фуд археологи знайшли на ділянці Regio V на території археологічного парку міста Помпеї. Колись стародавні римляни могли замовити там свинину, рибу, равликів і яловичину.

За словами археологів, під час розкопок там були знайдені сліди приготування страв та залишки кісток качок і подрібненої квасолі, яка використовувалася для зміни вина.

Також у закладі були знайдені залишки кухонного посуду, серед якого – бронзова чаша для пиття, керамічні глечики і посудини для вина.

Уточнюється, що цей прилавок є першим зі знайдених у первозданному вигляді 80 подібних закладів. Він прикрашений фресками та має круглі отвори для зберігання глечиків.

Генеральний директор Археологічного парку Помпей Массімо Осанна повідомив, що "Термополій" дає можливість поринути у повсякденне життя наших пращурів, адже цю дивовижну знахідку розкопали в цілості.

Відомо, що Помпеї були приховані шаром попелу і лави після виверження вулкану Везувій у 79 році н. е. За оцінками вчених, тоді загинули від 2 до 15 тисяч жителів міста. Нині археологи вже розкопали приблизно дві третіх міста.

Нагадаємо, дещо раніше у Помпеях археологи знайшли вцілілу античну колісницю.

Читайте також: Помпейські лупанарії: Про які послуги в римському борделі розповідають заборонені фрески (ФОТО 18+)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme