UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У нас є причини вважати, що російські війська вторгнуться в Україну в найближчий тиждень, – Байден

У своєму терміновому зверненні через ситуацію в Україні президент США Джо Байден зазначив, що російські війська можуть піти на вторгнення вже найближчого тижня

Журналіст відділу новин
У нас є причини вважати, що російські ві…
Фото: Скріншот

Глава Білого дому повідомив, що Росія накопичила свої війська не лише вздовж російського кордону, але й на території Білорусі.

Про це Байден заявив у терміновому зверненні до нації та світу, присвяченому ескалації ситуації на Донбасі, передає Depo.ua.

"Росія зараз практично оточила Україну – у Білорусі, вздовж російського кордону, на півдні. У нас є підстави говорити, що Росія хоче напасти на Україну в наступні тижні, наступні дні. Ми думаємо, що вони нападуть на Київ. Там 2,8 мільйона населення. Ми говоримо про це не тому що ми хочемо конфлікту, а для того, аби усунути будь-які підстави, які могли б бути використані росіянами для виправдання своїх дій", – наголосив він.

За словами президента США, якщо Росія піде у відкриту агресію, це буде війною, яку вона сама обрала.

"США готові захищати принцип колективної безпеки. Ми не будемо надсилати своїх військових до України для проведення будь-яких військових дій, але ми підтримуємо Україну. 460 мільйонів доларів допомоги – це від "Джавелінів" і до боєприпасів. Також 100 мільйонів доларів це гуманітарна, економічна підтримка України", – додав Байден.

Нагадаємо, у четвер, 17 лютого, Джо Байден заявив, що Росія вторгнеться в Україну під чужим прапором. На його думку, найближчими днями Росія здійснить повномасштабне вторгнення в нашу країну. 

Сьогодні, 18 лютого, стало відомо, що Байден готує термінове звернення через загострення ситуації на Донбасі.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme