Байден заявив, що найбільшою терористичною проблемою США є "перевага білої раси"

Президент США Джо Байден озвучив свіжі оцінки терористичної загрози від американської розвідки

Журналіст відділу новин
Байден заявив, що найбільшою терористичн…
Фото: ЕРА

За словами Джо Байдена, головною проблемою Сполучених Штатів є люди, які культивують ідеї переваги білої раси.

Про це хазяїн Білого дому заявив, виступаючи біля меморіалу Мартіну Лютеру Кінгу, передає Depo.ua із посиланням на "Укрінформ".

"За висновками розвідувального співтовариства США, внутрішній тероризм прихильників переваги білої раси є найбільш смертоносною терористичною загрозою у нашій країні", – так окреслив проблему президент Сполучених Штатів.

В цьому контексті Байден згадав захоплення Капітолію прихильниками його попередника Дональда Трампа. На його думку, учасники того інциденту пов'язані із "рухом переваги білої раси".

Нагадаємо, у жовтні в США стало відомо про унікальний випадок чорно-чорного расизму.

У штаті Джорджія афроамериканка перевдягалася куклукскланівкою і лякала своїх темношкірих сусідів.

Додамо, що 2020 року у США спалахнули масові протести після смерті Флойда під час жорсткого затримання поліцейськими у Міннеаполісі 25 травня. Поліцейський під час затримання наступив коліном Джорджу на шию та не припиняв тиснути, попри прохання чоловіка. Флойд помер у лікарні, куди потрапив вже у несвідомому стані. 

Це подія сколихнула американське суспільство. Попри пандемію коронавірусу, вже на наступний день — 26 травня — люди в Міннеаполісі масово вийшли на вулиці в знак протесту проти жорстокості поліцейських і проти расизму. Слідом за Міннеаполіс протести проти расизму під гаслом "Black Lives Matter" (життя чорних важливі) прокотилися по всій країні.

Після смерті іншого чорношкірого американця, Рейшарда Брукса, якому поліцейські під час арешту в Атланті 12 червня 2020 року двічі вистрілили у спину, почалися жорстокі заворушення.

21 квітня 2021 року суд присяжних визнав колишнього поліцейського з Міннеаполіса Дерека Шовіна винним у ненавмисному вбивстві афроамериканця Джорджа Флойда у травні 2020 року.

Також нагадаємо, що у місті Еванстон (штат Іллінойс) вперше у США ухвалили виділення компенсацій сім'ям афроамериканців, які постраждали коли-небудь через дискримінацію і утиски. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme