Беркутівця, який вбивав людей на Майдані, поновили на посаді (ВІДЕО)

Окружний адміністративний суд Києва поновив на посаді екс-бійця спецроти "Беркут" Олександра Маринченка, який під час Революції Гідності розстріляв 48 активістів 

Звільнення Маринченка із силових структур суд визнав незаконним та ухвалив поновити його на посаді. Також йому мають компенсувати суму в розмірі 20 тис. грн. 

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу Окружного адміністративного суду Києва. 

Олександр Маринченко прийшов у правоохоронні органи у 2007 році. Спочатку виконував обов'язки снайпера в "Беркуті", потім – служив у столичній поліції. 

У лютому 2015 року, через рік після розстрілу активістів під час Революції Гідності, екс-беркутівця затримали. Йому інкримінували розстріл 48 людей на вулиці Інститутській. В той самий час його заарештували.

В грудні 2019 року Маринченка разом з іншими обвинуваченими силовиками звільнили, аби обміняти у Росії на українських полонених. До 8 лютого 2020 року він перебував на території так званої "ЛНР". Потім усі обмеження для чоловіка зняли й він повернувся на підконтрольну ЗСУ українську територію. 

Екс-беркутівець приїхав до Києва та прийшов до київського главку поліції з проханням відновити його на посаді. Там Маринченку відмовили. Тоді він звернувся з позовом до суду. 

Нагадаємо, у середині червня Шевченківський районний суд Києва оголосив вирок у справі "беркутівців" Віктора Ейсмонта та Володимира Мохоня за розгін Майдану 30 листопада 2013 року.  

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua