Безос і Маск більше не найбагатші люди світу за версією Forbes

Засновник Amazon Джефф Безос втратив статус найбагатшої людини світу за версією Forbes
 

Михайло Хомченко

Змінив його не Ілон Маск, як як всі могли подумати, а власник французької лакшері компанії LVMH Бернар Арно.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на сайт Forbes.

Видання пише, що хоч статки Арно також скоротились на 2,9 млрд доларів і складають 194,7 млрд доларів, він все одно випередив Безоса.

Forbes пояснює, що статки Безоса скоротились у зв'язку із обвалом акцій Amazon – у п'ятницю вони втратили 7,5% на тлі публікації звітності ритейлера, у якій темпи зростання виручки сповільнилися в порівнянні з другим кварталом 2020 року. Таким чином станом на 2 серпня, статки Безоса складають 192,4 млрд доларів.

Замикає топ-3 засновник Tesla Ілон Маск – у нього 179,4 млрд доларів.

У топ-5 Forbes також співзасновник Microsoft Білл Гейтс (131,6 млрд дол.) та засновник Facebook Марк Цукерберг (128,2 млрд дол.).

Довідка: LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy) – це французька компанія, виробник предметів розкоші. Група включає такі торгові марки як Louis Vuitton, Givenchy, Kenzo, Chaumet, Moet & Chandon, Hennessy, TAG Heuer та інші. Компанія була утворена 1987 року шляхом злиття двох компаній (Moet Hennessy і Louis Vuitton) і стала лідером даного сектора ринку. Зараз вона контролює 14 % від світового обсягу продажів предметів розкоші.

Нагадаємо, рейтинг Forbes тривалий час очолював Джефф Безос, однак  7 січня Ілон Маск став найбагатшою людиною світу.

Однак, 12 січня Ілон Маск втратив близько 13,5 млрд доларів і  перестав бути найбагатшою людиною – його знову випередив Безос.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua