UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Безпілотники Bayraktar вже виконують бойові завдання, – Залужний

Безпілотники Bayraktar TB2, які Україна закупила у Туреччини, не припадають пилом на складах, а виконують бойові завдання
 

Журналіст відділу новин
Безпілотники Bayraktar вже виконують бой…
Фото: АрміяІнформ

Турецькі безпілотники Bayraktar TB2 розосереджені по аеродромах ЗСУ і виконують різні завдання, у тому числі й бойові.

Про це головнокомандувач Збройних сил України генерал-лейтенант Валерій Залужний повідомив в інтерв'ю "Радіо Свобода", інформує Depo.ua.

"На сьогодні "Байрактари" знаходяться там, де повинні бути. І там, де їм більш за все потрібно бути. Тому на складах їх немає, всі вони роззосереджені по аеродромах і виконують завдання, в тому числі бойові", – сказав Залужний.

Нагадаємо, 12 січня 2019 року Україна підписала контракт з Туреччиною щодо закупівлі для української армії ударних дронів Bayraktar TB2. Перші 6 безпілотників Bayraktar TB2 зі станціями керування і запасом ракет прибули в Україну і були взяті на озброєння у березні 2019 року.

16 жовтня 2020 року, під час офіційного візиту Володимира Зеленського до Туреччини було підписано низку угод та меморандумів. Як наслідок, у 2021 році Україна купили ще 5 безпілотників Bayraktar TB2.

4 березня 2020 року Міністерство оборони України оголосило про плани щодо виробництва разом з представниками Туреччини ударних БПЛА в Україні.

Читайте також: Завод з виробництва безпілотників Bayraktar в Україні: Чому його поява цілком реальна

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme