Більшість українців кажуть, що збідніли за час президентства Зеленського

Більш ніж половина українців скаржаться на погіршення фінансового становища своєї родини за час перебування на президентській посаді Володимира Зеленського

Надія Клочко

Водночас для кожного десятого українця обіцяний Зеленським "кінець епохи бідності" все ж наступив.

Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС), передає Depo.ua.

Як зазначають соціологи, більшість респондентів – 55,5% – вважають, що фінансове становище їхньої родини за останні 2 роки погіршилося. Про покращення говорять 10,7% респондентів, а ще 32,9% стверджують, що нічого не змінилося.

Головною причиною економічної кризи 42,1% українців вважають високий рівень корупції, 31,2% –некомпетентність влади. Вважають причиною кризи пандемію коронавірусу 12,1% опитаних, 8,5% говорять про війну на Донбасі як про головну причину економічної кризи.

Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) провів опитування 15-18 жовтня 2021 року серед 1200 респондентів по всій Україні за винятком окупованих Росією територій. Метод - телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера (computer-assisted telephone interviews, CATI) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і з урахуванням дизайн-ефекту 1,1) не перевищує 3,2%.

Нагадаємо, за даними Державної служби статистики, 67,1% українців вважають себе бідними.

За даними опитування КМІС, якби вибори президента України відбулися найближчим часом, Володимир Зеленський переміг би, отримавши 24,7% голосів тих, хто планує голосувати і визначився з вибором. У порівнянні з червнем поточного року підтримка Зеленського суттєво впала (на 2,6%). Тоді показник становив 27,3%.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua