Близько 7 тисяч спецслужбовців РФ займаються дестабілізацією ситуації в Україні, – СБУ

Тисячі співробітників російських спецслужб працюють на розхитування і дестабілізацію ситуації в Україні

Редактор стрічки новин
Близько 7 тисяч спецслужбовців РФ займаю…
Фото: СБУ

Керівник департаменту кібербезпеки СБУ Ілля Вітюк повідомив, що в Україні наразі розхитують і дестабілізують ситуацію близько 7000 співробітників спецслужб Росії.

Цю інформацію він озвучив в ефірі ток-шоу "Свобода слова на ICTV", передає Depo.ua.  

"Сьогодні з території Російської Федерації по Україні працюють близько 7 000 співробітників спецслужб. Це відносно дестабілізуючого і розхитуючого", - заявив Вітюк.

За його словами, від початку цього року Департамент кібербезпеки СБУ заблокував 15 розгалужених мереж антиукраїнських інтернет-агітаторів, припинив діяльність близько 20 ботоферм потужністю понад 150 000 акаунтів.

"Це нібито 150 000 осіб, які щось коментують, репостять, пишуть і дають оцінку подіям. Нами була проведена безпрецедентна спецоперація проти хакерської групи "Армагедон", яка штатно перебувала в ФСБ Росії і діяла з території Криму", - сказав керівник департаменту кібербезпеки СБУ.

Нагадаємо, 4 листопада стало відомо, що Служба безпеки України викрала хакерів із угруповання Armagedon, які працювали на ФСБ Росії. Armagedon – це всесвітньо відома хакерська група. Лише за останній час його члени здійснило понад 5 тисяч кібератак на державні органи України. Їх координували російські офіцери із 18-го Центру ФСБ. 

Також Ситуаційний центр із забезпечення кібербезпеки Служби безпеки України у жовтні відбив 57 хакерських атак на інформаційні системи державних органів. Хакери, зокрема, здійснювали атаки на вебпрограми, а також робили спроби отримання несанкціонованого доступу. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme