UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Боррель обговорив з міністром оборони Південної Кореї боєприпаси для України

Високий представник Євросоюзу з питань зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель провів зустріч із міністром оборони Кореї Лі Чон Супом, на якій зокрема обговорили боєприпаси для України

Боррель обговорив з міністром оборони Пі…
Головний дипломат ЄС Жозеп Боррель та міністр оборони Кореї Лі Чон Суп у Сінгапурі

Про це Боррель повідомив у Twitter, передає Depo.ua.

"Висловили стурбованість продовженням провокацій КНДР та обговорили потреби України в боєприпасах. Ми працюємо разом, щоб побудувати нове партнерство у сфері безпеки та оборони, продовжуючи наш успішний саміт", — написав він.

Зустріч посадовців відбулася на щорічному міжурядовому безпековому форумі "Діалог Шангрі-Ла", який проводять у Сінгапурі з 2002 року.

Наприкінці травня Wall Street Journal писав, що Південна Корея передає Сполученим Штатам сотні тисяч артилерійських снарядів, які потім постачають Україні. Допомога від Сеула дозволила Вашингтону відкласти рішення про постачання касетних боєприпасів, які заборонені в багатьох країнах.

"Злиті" секретні документи Пентагону описують протистояння Південної Кореї тиску США щодо допомоги Україні. Тоді ексміністр оборони навіть був стурбований, що артилерійські снаряди, які Вашингтон просив для себе, зрештою можуть передати Києву. Однак, схоже, країни досягли порозуміння. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme