UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Бойові кораблі України та Франції разом потренувались у Чорному морі

Десантний корабель "Юрій Олефіренко" українських ВМС та фрегат ВМС Франції Auvergne провели тренування типу PASSEX в Чорному морі

Тарас Паньо
Журналіст відділу міжнародної політики
Бойові кораблі України та Франції разом…
Корабель ВМС Франції Auvergne, фото Міноборони

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на пресслужбу Міністерства оборони України.

Ці навчання відбулися на тлі повідомлень про зосередження значних сил російської армії біля українських кордонів та в окупованому Криму.

Під час тренування було відпрацьовано елементи з тактичного маневрування, здійснення зв’язку та надання допомоги аварійному кораблю. Метою навчання було підтримання безпеки в Чорноморському регіоні та вдосконалення взаємосумісності кораблів у відповідності до стандартів НАТО.

Навчання типу PASSEX полягають у підтримці взаємодії кораблів українських ВМС з кораблями країн-учасниць НАТО.

Як повідомляло Depo.ua, президент Росії Володимир Путін під час зустрічі з нелегітимним очільником Білорусі Олександром Лукашенком анонсував проведення спільних військових навчань на початку 2022 року

Цього тижня Росія також влаштувала на території окупованого Криму чергові військові навчання – російські підрозділи зв’язку та радіоелектронної боротьби Чорноморського флоту Росії провели "двостороннє навчання щодо протиборства один одному в польових умовах", повідомляла пресслужба Південного військового округу Міноборони Росії.

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme