UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Британія хоче забезпечити їжею та водою оточені росіянами українські міста

Велика Британія шукає способи забезпечити продовольством регіони України, які опинилися в оточенні

Редактор стрічки новин
Британія хоче забезпечити їжею та водою…
Фото: Twitter Ліз Трасс

Уряд Великої Британії забезпечить регіони України, що нині оточені російськими військами, продовольством на 2 мільйони фунтів стерлінгів.

Про це заявила очільниця МЗС Великої Британії Ліз Трасс, передає Depo.ua з посиланням на прес-службу британського уряду.

"Ця життєво важлива пожертва продовольства допоможе підтримати український народ після варварського вторгнення росії. Наші команди працюють вдень і вночі з нашими польськими та словацькими друзями та урядом України, щоб забезпечити тих, хто знаходиться у зоні ризику, отримати необхідне продовольство, якого вони так потребують", - заявила вона.

Зазначається, що це рішення британського уряду було ухвалене після прямого запиту уряду України.

Йдеться про суху їжу, консерви та воду. Склади в Польщі та Словаччині готуються для постачання цих товарів уряду України з початку наступного тижня. Близько 25 вантажів будуть доставлені автомобільним і залізничним транспортом до місцевих громад, які найбільше їх потребують.

За оцінками, понад 12 мільйонів людей зараз потребують гуманітарної допомоги по всій Україні, а фактична цифра, ймовірно, може буде набагато вищою.

Нагадаємо, раніше прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що в Україні запрацювала програма роздачі безкоштовних продуктів для громадян на тлі війни. Згідно з урядовою програмою, продукти харчування безкоштовно видаватимуть мешканцям прифронтових міст.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme