Будьте готові до майбутнього: 5 навичок, які знадобляться через 10 років

Через 10 років окремі технічні навички будуть ще більш цінними на ринку праці, ніж сьогодні. Бізнес щороку впроваджує нові технології, які дозволяють не лише автоматизувати рутинні процеси, а й ефективно розв’язувати нестандартні завдання. Саме тому прогнозується надзвичайно великий попит на співробітників, які володіють відповідними для підтримання та розвитку цієї тенденції навичками

Михайло Хомченко

Це припущення підтвердилось й результатами масштабного опитування, яке будо проведено міжнародною компанією YouGov. Тому вже сьогодні є сенс освоювати окремі технічні навички для того, щоб максимально впевнено почувати себе в майбутньому. Які саме — поговоримо нижче. І нагадуємо, що репетитор з математики, фізики та інших фундаментальних дисциплін стане найкращим помічником на цьому шляху. Адже він допоможе освоїти навіть найскладніші теми за короткий проміжок часу.

Навичка 1: Робота з технологіями ШІ та алгоритмами машинного навчання

Віртуальні помічники та технології Штучного Інтелекту вже стали невіддільною частиною життя дітей. Проте є сенс звернути увагу на глибше вивчення цих алгоритмів та розуміння принципів їх роботи. Прогнозується, що через 10 років ці технології в різних формах будуть використовуватись повсюдно: від медицини до промисловості. Онлайн-курси та спеціальні сервіси (Experiments with Google, Machine Learning for Kids) допоможуть зробити перші кроки в цьому напрямі вже сьогодні.

Навичка 2: Здійснення хмарних обчислень

Хмарні технології вже широко використовуються в бізнесі. Адже з їх допомогою компанії підвищують гнучкість та ефективність своєї роботи. Тому є всі підстави прогнозувати, що через 10 років цей цифровий пласт стане ще більш актуальним. Компаніям будуть необхідні співробітники, які здатні налаштовувати та підтримувати безпечну та продуктивну роботу з даними. Щоб стати експертом у цій галузі в майбутньому, варто формувати навички програмування, роботи з базами та популярними хмарними сервісами вже сьогодні. Почати знайомство можна з платформ AWS, Azure, Google Cloud.

Навичка 3: Знання цифрового маркетингу

Все більше бізнесів веде свою діяльність у Мережі. Навички створення сайтів, їх пошукової оптимізації, роботи з соціальними мережами, формування рекламних стратегій — вміння, які актуальні як ніколи. Заглиблення в цю тему зараз дозволить у майбутньому бути цінним фахівцем, який досконало розуміється на сучасних тенденціях та володіє необхідними маркетинговими інструментами. Досліджуйте технології персоналізації цифрового контенту, прогнозування, нові рекламні канали вже зараз. Для цього можна записатись за відповідні онлайн курси.

Навичка 4: Робота з технологією Блокчейн

Потенціал розвитку технологій блокчейн важко переоцінити. Існує навіть прогноз, що до 2030 року цифрова валюта повністю замінить паперові гроші. Принципи децентралізації зберігання даних та прозорості роблять криптовалюти максимально привабливими та такими, що здатні кардинально змінити чинні економічні моделі. В основі роботи з блокчейн-технологіями — навички програмування (Solidity, Python), знання криптографії та розуміння економічних концепцій. Тому варто зробити акцент на вивченні саме цих напрямів.

Навичка 5: Аналітика даних

Ефективна аналітика даних — ключ для успіху бізнесу. Саме вона дозволяє компаніям розробляти вдалі стратегії розвитку, приймати зважені рішення, створювати нові актуальні продукти. Більше дізнатись по цей напрям можна за допомогою спеціальних платформ, таких як Data Games та CodeMonkey. І, звичайно, вже зараз потрібно посилено вивчати фундаментальні науки, які стануть основою розвитку в професії. Репетитор з фізики, математики чи англійської може допомогти в цьому.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua