UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Чергова провокація: Російські літаки-розвідники залітали в зону навчань ЗСУ

Літаки-розвідники Росії залітали в зону, яку Україна зарезервувала для проведення військових навчань

Редактор стрічки новин
Чергова провокація: Російські літаки-роз…
Навчання "Об'єднані зусилля - 2021" Фото: Командування Повітряних Сил ЗСУ

В районі проведення бойових стрільб зенітних ракетних військ Повітряних Сил та Протиповітряної оборони Сухопутних військ ЗСУ в акваторії Чорного моря, літаки-розвідники РФ типу Су-24МР та Іл-20 грубо порушили порядок використання повітряного простору, неодноразово залітаючи у заборонену зону, яку Україна зарезервувала для проведення навчань.

Про це повідомили на Facebook-сторінці Командування Повітряних Сил ЗСУ, передає Depo.ua.

Зазначається, що російські літаки перетинали бойові курси мішеней типу ВР-3 Рейс, по яких застосовувалися українські зенітні керовані ракети.

"Російське керівництво вкотре демонструє своє справжнє обличчя, влаштовуючи провокації та наражаючи на небезпеку власних військових льотчиків", - наголошується в повідомленні.

Командування повітряних Сил ЗСУ про провокац3ію російських літаків під час навчань ЗСУ

Нагадаємо, наразі проходять українсько-американські командно-штабні навчання "Rapid Trident - 2021"

Довідка: Наразі по всій території України тривають стратегічні командно-штабні навчання "Об’єднані зусилля — 2021". Навчання розпочалися 22 вересня і триватимуть до 30 вересня.

У навчаннях візьмуть участь до 12 500 осіб та понад 600 одиниць озброєння і військової техніки: танків – до 85 од.; бойових броньованих машин – до 420 од.; ракетних та артилерійських систем (калібром більш як 100 мм) – до 50 од.; бойових кораблів (катерів) – до 20 од.; вертольотів (літаків) – до 30 од.

Участь у навчаннях "Об’єднані зусилля – 2021" братимуть представники збройних сил Великої Британії, Грузії, Італії, Йорданії, Канади, Латвії, Литви, Молдови, Німеччини, Польщі, Словаччини, Румунії, США, Угорщини та Швеції.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme