Чим корисна олія чорного кмину і чи можна її їсти щодня?

Ще в Стародавньому Єгипті олія чорного кмину користувалася популярністю і застосовувалася в косметичних засобах. Він є у складі сирого насіння чорного кмину. Їх обробляють за рахунок холодного віджимання. Завдяки такій технології, масло збереже свої корисні властивості і тільки тоді його можна додавати собі до раціону

Журналіст відділу новин
Чим корисна олія чорного кмину і чи можн…
Масло чорного кмину

У чому користь олії чорного кмину?
У його складі є тимохінон, а він, у свою чергу, допомагає у терапевтичних проблемах. Бажано застосовувати коли у вас запалення, великий рівень глюкози в крові, також вона допомагає знищувати мікроби і зняти жар. Олію чорного кмину можна купити як у спеціалізованих магазинах, так і в інтернеті.

Як олію чорного кмину використовують у медицині?
Без сумніву, такий бад потребує регулярного застосування. Воно впливає на багато систем організму, має протибактеріальну, протизапальну, імуностимулюючу, ранозагоювальну, жарознижувальну, протигрибкову дію.

Проведено експеримент і одна з жінок, яка брала участь, поділилася своїми враженнями

"Дуже цікавий експеримент: порівнювали знеболюючий ефект зовнішнього нанесення олії чорного кмину та лікарської мазі. І олію чорного кмину в контрольній групі показало відмінні результати без будь-яких наслідків".

Олія впливає на основні "тригери" у розвитку аутоімунного тиреоїдиту (АІТ): допомагає налагодити роботу кишечника, добре бореться з вірусними інфекціями, приводить до норми цукор у крові.

У 2016 році вчені вивчали використання олії чорного кмину в раціоні людей з АІТ. Було дві групи: одна включала людей віком від 22 до 50 років і їм щодня давали по 2 г олії, а іншій групі давали по 2 г плацебо протягом двох місяців. Коли такий експеримент починався, то великих відмінностей між людьми в різних групах не спостерігалося, але врешті-решт респонденти, які додавали в їжу олію чорного кмину, показали хороші результати: скинули вагу, зменшилися в об'ємі талії тощо.

Як олію чорного кмину використовують у кулінарії?
Потрохи її рекомендують додавати в салати і робити класні заправки. ВОна йде чудовою добавкою до каші, до супів та страв з овочів. Але популярністю насіння користується в десертах, основних стравах та маринадах. Але пам'ятайте, що смажити та гасити на ньому не потрібно.

Придбати приправу з кмину можна в аптеках чи спеціалізованих магазинах. Зберігати її рекомендують за кімнатної температури, в місці, де темно в тарі, яка надійно закривається. Тоді приправа збереже весь свій аромат і не насититься іншими запахами. Якщо дотримуватися інструкції, ви зможете користуватися нею до 2 років.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme