UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

COVID-вакцина Moderna зі США уже їде в Україну

США відправили в Україну 2 мільйони доз вакцини проти коронавірусу Moderna

Редактор стрічки новин
COVID-вакцина Moderna зі США уже їде в У…
Фото: Рixabay

Про це повідомив представник Білого дому США, передає Depo.ua з посиланням на Reuters.

Зазначається, що у цю партію вакцин відправили у п'ятницю, 16 липня через міжнародну програму обміну вакцинами COVAX. Ця поставка вакцин від коронавірусу є частиною обіцянки президента Джо Байдена поділитися дозами вакцини США з іншими країнами світу через COVAX або безпосередньо.

Також, за словами американського чиновника, ще 3,5 мільйона доз вакцини Moderna США на вихідних відправлять в Бангладеш, куди вони прибудуть вже у понеділок.

"Наукові групи та юридичні та регулюючі органи обох країн працювали разом, щоб забезпечити швидку доставку безпечних та ефективних партій вакцини", – сказав чиновник Білого дому.

Що відомо про вакцину Moderna

Вакцина Moderna – це мРНК-вакцина, розроблена американською фармацевтичною кампанією Moderna.

Препарат внесено до списку вакцин для екстреного використання ВООЗ, а також дозволено для екстреного використання у США, Великій Британії, Канаді, ЄС та інших країнах.

Вакцина зберігається у вигляді замороженої суспензії при –25 ºC до –15 ºC у багатодозовому флаконі. Флакони можна зберігати в холодильнику при температурі 2–8°C протягом 30 днів.

Вакцину Moderna від COVID-19 вводять внутрішньом’язово. Препарат є двокомпонентним – для завершення імунізації необхідно отримати дві дози вакцини з інтервалом у 28 днів.

Нагадаємо, раніше міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко повідомив, що уже цими вихідними, 17-18 липня, в Україну привезуть партію вакцини від коронавірусу Moderna

Американська компанія Moderna змінила назву своєї вакцини проти коронавірусу COVID-19. Тепер вона називається Spikevax. 

Як відомо, вакцинація проти COVID-19 в Україні стартувала 24 лютого 2021 року. Щеплення наразі здійснюються чотирма препаратами: AstraZeneca (CoviShield) з Індії, CoronaVac від китайського виробника Sinovac Biotech, Pfizer і BioNTech (Comirnati) німецько-американського виробника та вакцина AstraZeneca-SKBio південнокорейського виробництва. 

Читайте також: Україна на карантині до 31 серпня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme