Данілов спростував наступ ЗСУ на Донбасі

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов спростував заяви бойовиків щодо планів української влади почати військове звільнення Донбасу

За його словами, роздмухування Росією та окупаційною владою ОРДЛО інформації щодо наступу ЗСУ на Донбасі є провокацією.

Про це Данілов заявив під час брифінгу, пише Depo.ua.

"Сьогодні дві людини зробили заяви відносно евакуації громадян з території Донецької і Луганської областей. нібито наші військові збираються нападати на Донецьк і Луганськ для того, щоб звільнити наші території. Я можу вам заявити, що все це абсолютно не відповідає дійсності. Ніяких наказів на звільнення силовим шляхом наших територій, жодного такого наказу немає. Більше того, ми свідомі того, що у разі, якщо буде ухвалене рішення звільняти ці території, будуть великі жертви серед цивільного населення. Такого наказу в нашій країні бути не може", – наголосив він.

Секретар РНБО зазначив, що українська армія буде відкривати вогонь у відповідь тільки у тому разі, коли є загроза життю наших військових.

"Все що на сьогодні, роздмухується ситуація з боку РФ через своїх ставлеників на території Донецької і Луганської областей – це спроба спровокувати наші сили, наші війська на ті відповіді, які б вони дуже хотіли, щоб ми надавали. Я можу сказати, що війська можуть надавати вогонь тільки у разі, яко є загроза життю наших військових. Ніяких інших речей у нашій країні бути не може", – додав Данілов.

Зауважимо, напередодні у Міноборони України також спростували звинувачення російсько-окупаційних сил про буцімто підготовку ЗСУ до наступальних дій на Донбасі.

Нагадаємо, що вранці 18 лютого на окупованій Донеччині почали розганяти паніку звісткою, ніби "диверсанти ЗСУ" намагалися підірвати нафтобазу в Оленівці і "Стирол" в Горлівці.

Крім того, в місцевих пабліках розповідали, що на окупований Донбас з'їхалися мало не всі російські пропагандисти й місцеві розуміють, що серед них скоро будуть "жертви української агресії".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua