UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У РНБО вже хочуть, щоб в Україні зникла кирилиця і відбувся повний перехід на латиницю

Секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов вважає, що українському суспільству потрібно позбавитися від кирилиці та перейти на латиницю

Журналіст стрічки новин
У РНБО вже хочуть, щоб в Україні зникла…
Фото: Офіс президента

Також, він наголосив, що українські діти мають вивчати англійську мову вже з дитячого садочка.

Про це передає Depo.ua із посиланням на коментар секретаря РНБО "Радіо Свобода"

Данілов знову зауважив, що є прихильником, щоб в Україні було дві мови: українська, а також англійська. Вивчити її мають усі. Водночас добре було б, якби країна перейшла на латиницю.

"Я вважаю, що це буде одна з фундаментальних речей, що нам треба позбавитися кирилиці й перейти на латиницю", – наголосив Данілов.

За словами секретаря РНБО, англійська – мова цивілізованого світу. Вона має стати обов'язковою в Україні. Одна справа, що вивчити її може бути важко зробити літнім людям. Водночас молоде покоління має розпочинати цей процес ще у дитсадках та школах.

Нагадаємо, що ще у березні Данілов заявив, що англійська має стати другою мовою в Україні, щоб бути запорукою незалежності. Тоді він додав, що англійська може захистити нас від атак Росії.

У липні Данілов знову проголосив цю тезу. За його словами, для підвищення своєї зовнішньої безпеки Україні потрібно було розв'язати мовне питання ще в 1991 році, зробивши державними українську та англійську. При цьому він назвав Володимира Зеленського першим націонал-патріотичним президентом, який хоче поставити крапку в мовному питанні.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme