UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Данія побудує завод в Україні

Виробник дизайнерських меблів з Данії побудує поблизу Рівного сучасне підприємство

Ірина Макодзеба
Редактор стрічки новин
Данія побудує завод в Україні…
Фото: Pixabay

Данська фірма Hjort Knudsen вирішила побудувати поблизу Рівного сучасне підприємство з виробництва дизайнерських меблів загальною вартістю понад 12 мільйонів євро.

Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час зустрічі з членами Конфедерації данської промисловості, яка є найвпливовішою бізнес-асоціацією Данії, передає Depo.ua з посиланням на "Урядовий портал". 

За його словами, цей проект дозволить створити близько 1000 нових робочих місць.

На зустрічі з членами Конфедерації данської промисловості, яка представляє інтереси понад 19 тисяч середніх та великих данських компаній,  Кулеба презентував великі інвестиційні можливості України, зокрема у сферах інфраструктури, суднобудування, харчової промисловості, сільського господарства, ІТ-послуг, відновлювальної енергетики, енергоефективності та аерокосмічної промисловості. 

Український міністр детально поінформував данський бізнес про втілення в нашій країні низки важливих реформ та позитивну динаміку економічних показників. Він запевнив, що на сьогодні немає приводів для скорочення або згортання інвестиційних проектів в нашій державі, оскільки безпекова ситуація залишається контрольованою. 

Кулеба заявив, що двосторонній товарообіг України та Данії протягом попередніх років суттєво зріс, навіть попри негативні наслідки пандемії. Він привітав наміри данських інвесторів нарощувати інвестиції в економіку України.

Міністр запросив данські ІТ-компанії взяти участь в Diia Summit 8 лютого в Києві для ознайомлення із можливостями нових електронних послуг і спеціального правового режиму для ІТ-індустрії, які створює "Дія.City". 

Нагадаємо, Португалія будуватиме у Вінниці завод з виробництва блоків. Після завершення всіх етапів будівництва у 2025 році на підприємстві передбачено створення понад 200 робочих місць. Тут вироблятимуть будівельні блоки за інноваційною системою та європейськими стандартами й експортуватимуть у Німеччину, Люксембург, Португалію. Португальська компанія "ТІСІЕС" (TCS) відома завдяки патентуванню інноваційної системи будівництва, що зменшує вплив на довкілля і підвищує надійність будівель. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme