UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

"Демуринский гірничо-збагачувальний комбінат" продовжує торгувати з РФ та субсидує ОПК країни-агресора

Демуринський ГЗК (Дніпропетровська обл) протягом кількох років постачає стратегічну продукцію для потреб російської "оборонки" та субсидує ОПК країни-агресора за рахунок штучного заниження цін та недоплат до держбюджету – про це пише "Аргумент"

Журналіст відділу новин

За словами журналістів, на території Дніпропетровської області розташовано "Демуринский гірничо-збагачувальний комбінат", який веде промислову розробку Волчанського родовища титано-цирконових руд. Офіційним бенефіциаром цього підприємства є російський мільярдер Михайло Шелков – акціонер та член Ради директорів російської корпорації "ВСМПО-Авісма", яка у свою чергу входить до складу корпорацій "Ростех" та "Рособоронекспорт", якими керує довірена особа президента РФ Путіна Сергій Чемезов.

Незважаючи на санкції РНБО щодо М.Шелкова, корпорації "ВСМПО-Авісма" та оффшорної компанії "Limpieza Limited", протягом всього 2021 року ДГЗК абсолютно безперешкодно відвантажував українську титанову сировину російським споживачам через оффшорну компанію "Osttor Beteiligungs- und Handelsgesellschaft mbH", яка належить одіозному екс-ТОП-менеджеру ОГХК Юрію Перцеву та його дружині.

Схема постачань титанової сировини "Демуринського ГЗК" до РФ через компанію Перцева-Журило "Osttor Beteiligungs- und Handelsgesellschaft mbH.":

За словами журналістів, у 2021 році 80% всієї продукції ДГЗК постачалося підприємствам російського ОПК ("Авісма", "Росатом", "Рособоронпром" та ін.) через "Osttor Beteiligungs- und Handelsgesellschaft mbH". Зокрема, було поставлено 19 760,5 т. ільменіту, 5959 т. рутілу, 2786 т. циркону. При цьому, продаж відбувався за завідомо заниженими на 25-30% цінами.

Фактично, зазначає агентство, українське підприємство в обхід санкцій постачало свою продукцію для потреб російської "оборонки" та субсидіювало ОПК країни-агресора за рахунок пільгових цін та систематичних недоплат до держбюджету.

Журналісти збентежені тим, що санкції РНБО відносно тісно пов’язаної із російським ОПК корпорації "ВСМПО-Авісма" були введені, але виявилися фікцією. Чому санкції не торкнулися її українських "дочок" "ВСМПО Титан Україна" (Нікополь, Дніпропетровська область) та "Инвест Агро" (ссільгосппідприємство на землях перспективного титанового кар’єру)? Чому до санкційного списку потрапила оффшорна "Limpieza Limited", а її працюючий титановий актив не потрапив під жодні обмеження? Чому тіньові схеми постачань українських титанових концентратів до РФ і Криму досі працюють, а легальному експорту на ринки азіатських країн чиниться шалений спротив з боку СБУ та ДБР?

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme