UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Десятки учасників подій біля Капітолію балотуються на посади у США, –  ЗМІ

Учасники подій біля Капітолію у Вашингтоні 6 січня 2021 року зараз претендують на низку виборних посад 

Редактор стрічки новин
Десятки учасників подій біля Капітолію б…
Фото: Pixabay

У США балотуються на виборні посади щонайменше 57 осіб, які певним чином причетні до подій 6 січня 2021 року. Вони були серед людей, які збиралися біля сходів Капітолію, штурмували Капітолій або відвідували мітинг Save America, який передував заворушенням.

Про це повідомляє Politico за результатом огляду звітів про справи Міністерства юстиції, публікацій у соціальних мережах, повідомлень у новинах та інтерв’ю з учасниками подій, передає Depo.ua.

Видання зазначає, що замість того, щоб позбавити права на державну службу, події 6 січня "послужили політичним плацдармом для десятків республіканців, які цього року братимуть участь у виборах на федеральні, державні та місцеві посади".

Також повідомляється, що минулого року 11 протестувальників були обрані на посади від законодавчого органу штату до міської ради та до шкільної ради. А цього року понад два десятки балотуються у Конгрес, до законодавчих зборів штату або на посади виконавчої влади, включаючи принаймні двох протестувальників, які фактично увійшли до Капітолію.

Зокрема Джейсон Гоуленд, якого сфотографували всередині Капітолію США 6 січня, балотується до парламенту штату Мічиган. Також щонайменше п’ятеро учасників подій 6 січня готуються до губернаторських перегонів, серед них Даг Мастріано, сенатор штату Пенсільванія та провідний голос у національному русі за дискредитацію результатів виборів 2020 року.

Принаймні трьом кандидатам цього року висуваються звинувачення, пов’язані з заворушеннями 6 січня.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомили, що розслідування комітетом Палати представників штурму Капітолію 6 січня буде тривати щонайменше до осені 2022 року, водночас проміжна доповідь з початковими висновками щодо штурму Капітолію має бути готова до літа 2022 року. 

Довідка: На Капітолій було вчинено напад 6 січня 2021 року. Конгрес США зібрався, щоб затвердити перемогу демократа Джо Байдена на президентських виборах. Однак засідання довелося перервати, оскільки прихильники тодішнього президента Дональда Трампа увірвалися в будівлю Конгресу.

Поліції вдалося очистити Капітолій від протестувальників. Після цього в Капітолії відновилося спільне засідання двох палат Конгресу, на якому офіційно затвердили підсумки президентських виборів і перемогу Байдена.

Під час сутичок загинули четверо протестувальників і один поліцейський. Федеральне бюро розслідувань США відкрило 160 справ у рамках розслідування штурму Капітолію прихильниками президента Дональда Трампа.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme