Для нас Україна залишається газотранспортною країною, – Меркель

Для Німеччини Україна залишиться транзитною країною для газу, навіть якщо буде завершено будівництво "Північного потоку-2"
 

Журналіст стрічки новин

Про це заявила канцлерка Німеччини Ангела Меркель під час спільного брифінгу з президентом України Володимиром Зеленським у Берліні, повідомляє Depo.ua.

"Ми хочемо досягти того, щоб залишився транзит через Україну. Для нас Україна є і залишається транзитною країною для газу, навіть в тому випадку, якщо буде завершено будівництво "Північного потоку-2", – сказала вона.

Меркель зазначила, що у Німеччині серйозно сприймають побоювання України щодо "Північного потоку-2", тому ми цю тему будуть обговорювати не лише сьогодні ввечері, а і надалі.

"І це буде грати роль під час мого візиту до США, бо вони теж вважають цю тему дуже важливою", – додала вона.

Нагадаємо, раніше речник президента Сергій Никифоров заявив, що Зеленський буде добиватися повної зупинки "Північного потоку-2".

Водночас у Зеленського заявили, що президент не обговорюватиме з Меркель компенсації за "Північний потік-2".

Довідка: "Північний потік-2" – проект розширення газогону "Північний потік" у Балтійському морі довжиною 1 234 км. Київ виступає проти цього проекту, адже після його запуску Росія може припинити транзитне транспортування газу через Україну в Європу. Транзит газу щорічно приносить до українського бюджету близько 3 млрд гривень.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme