Дмитра Гордона не пустили в Грузію та змусили повернутися в Київ

Українського журналіста Дмитра Гордона не пустили в Грузію та змусили сісти на зворотній літак до Києва

Журналіст відділу новин
Дмитра Гордона не пустили в Грузію та зм…
Фото: Рixabay

Сам журналіст розповів, що в Грузію полетів з метою відвідати Міхеіла Саакашвілі у в'язниці міста Руставі, а також взяти участь у зустрічах в межах виїзного засідання Академії Дмитра Гордона.

Про це Гордон заявив в ефірі "Україна 24", передає Depo.ua.

"Ми прилетіли більше години тому в Тбілісі… Більше години нас протримали на паспортному контролі. Після цього сказали, що в'їзд у Грузію для мене неможливий, і мене просять полетіти прямо зараз тим же літаком, який прилетів. Зараз ми перебуваємо в літаку й вилітаємо в Київ", – розповів він.

За словами Гордона, про його зустріч із Саакашвілі домовлялося Міністерство закордонних справ України з представниками МЗС Грузії.

"Жодних пояснень (щодо недопуску в Грузію надано не було, – ред.). Вийшов заступник директора аеропорту Тбілісі… Сказав, що всі причини будуть пояснені письмово впродовж 10 днів посольству України. Більше ніяких причин він назвати не зміг. Ховав очі. Намагався не дивитися в очі мені. І все. На цьому завершилося наше перебування у Тбілісі", – уточнив журналіст.

За його словами, зрозуміло одне – що влада Грузії боїться розголосу щодо Саакашвілі.

"Боїться, щоб я зустрівся з Міхеілом Саакашвілі. Я хотів інтерв'ю з ним зробити прямо у в'язниці. Це – просто величезний міжнародний скандал. Це – ганьба для грузинської влади. Просто ганьба… Мене ще ніколи ні звідки не депортували, тим паче з Грузії. Братської Грузії. Другом якої я є багато років… Жодних попереджень не було, нічого. Просто поставили перед фактом. Всю групу нашу пропустили, потім сказали, що зависла система", – зауважив Гордон.

Він додав, що крім нього в Грузію не пропустили також журналістку Олесю Бацман і керівницю Офісу Саакашвілі Марію Барабаш.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомили, що українського адвоката Саакашвілі не впустили до Грузії. Його так само як і Гордона завернули з аеропорту Тбілісі назад в Україну.

Водночас уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова змогла прибути до грузинської в'язниці, де наразі перебуває третій президент Грузії Міхеіл Саакашвілі.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme