До полку "Азов" намагався влаштуватися російський агент, — СБУ

Колишній бойовик "ДНР" та російський агент намагався влаштуватися до бойового спецпідрозділу полку "Азов", але під час відбору його викрила та затримала Служба безпеки України

Михайло Хомченко

Про це йдеться у повідомленні СБУ в Facebook, передає Depo.ua.

Слідчі розповідають, що затриманий — мешканець Донеччини, який у 2015 році приєднався до угруповань терористичної організації "ДНР". Він був учасником підконтрольних рф "1 та 2 армійських корпусів", зокрема служив у загоні спеціального призначення "Республіканської гвардії "ДНР"". Бойовик брав участь у бойових діях проти України до 2018 року.

Після цього, за даними слідства, чоловік переїхав до росії, де його завербували місцеві спецслужби для розвідувально-підривної діяльності. Його перекинули в Україну до початку повномасштабного вторгнення.

В СБУ кажуть, що в разі потрапляння до лав ЗСУ він міг передавати росіянам дані про місця дислокації та переміщення наших військ, а також про кількість особового складу і техніки.

Зловмиснику повідомили про підозру в участі в терористичній організації та обрали запобіжний захід — тримання під вартою.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua