До суду скерували справу рашиста, який допитував підлітка на Київщині

Київська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно командира мобільного загону особливого призначення чеченської "Росгвардії" 

Михайло Хомченко

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора, пише Depo.ua.

За даними слідства, обвинувачений під час тимчасової окупації селища Бабинці Бучанського району Київської області разом зі співслужбовцями в одному з будинків проводив незаконний допит неповнолітнього хлопця.

"Погрожуючи потерпілому зброєю, він вимагав повідомити про місцеперебування військовослужбовців ЗСУ та представників тероборони. Обвинувачений змусив неповнолітнього вийти з будинку на вулицю, де, за його наказом, військовослужбовці РФ схопили хлопця. Вони приставили до горла ніж та, погрожуючи вогнепальною зброєю, продовжили допит. Після цього посадили хлопця в броньований автомобіль і возили по населеному пункту, вимагаючи надати інформацію про ЗСУ", — розповіли в ОГПУ.

Обвинувальний акт склали за ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України (взяття у заручники та застосування тортур до цивільного населення).

Нагадаємо, на Харківщині дотепер в області залишаються неідентифікованими ще понад 400 тіл загиблих, знайдені на деокупованих територіях.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua