UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

До України прибула перша партія вугілля з Росії

Перші 60 вагонів з вугіллям для Луганської ТЕС прибули в Україну

До України прибула перша партія вугілля…
Фото: Pixabay

Російське вугілля вже прибуло на Луганську теплоелектростанцію. Раніше СБУ оголосило про катастрофічну ситуацію з вугіллям в Україні. 

Представниця української делегації у ТКГ із Донбасу Вікторія Страхова повідомила на своїй сторінці на Facebook про те, що вугілля з Росії вже в Україні, передає Depo.ua.

"Перші 60 вагонів вугілля для Луганської ТЕС зайшли в Україну. Тепер можна бути впевненою, що місто Щастя та прилеглі населені пункти будуть щасливими хоча б у плані тепла", – завила Страхова.

Також представниця української делегації подякувала за це Сергію Назарову, який очолює російську сторону ТКГ. Окрім того, Страхова відповіла на запитання користувачів, звідки прибуло вугілля. За її словами, з Ростовської області, Росія. 

Нагадаємо, в Луганській області Луганська ТЕС, що розташована у прифронтовому місті Щастя є єдиною, яка живить електромережі підконтрольної Україні території. 

Яке відомо, Луганська ТЕС з 2014 року не має залізничного сполучення з рештою території України. Дві під'їзні колії проходять з окупованої території і зі сторони Росії. ТЕС повністю залежна від залізничних поставок виключно з території РФ. З 1 листопада 2021 року Росія заборонила поставки вугілля на Луганську ТЕС в рамках вугільної блокади України.

Як повідомлялось раніше, у 2020 році на Луганщині завершено будівництво ПС 500 кВ "Кремінська", яка має забезпечити енергетичну незалежність і розвиток регіону. Трансформаторна потужність підстанції дозволить зняти ризики відключення півночі Луганської області від електропостачання у випадку втрати потужності на Луганській ТЕС.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme