UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

До України вже у вересні через законопроект про перехідний період прибуде Венеційська комісія

Вже у вересні до України прибуде делегація Венеційської комісії, щоб обговорити законопроект "Про засади державної політики перехідного періоду"

Журналіст відділу новин

Після цього комісія з 1 до 10 жовтня збереться на засідання, після якого буде офіційне рішення за законопроектом.

Як повідомила радниця віце-прем'єр-міністра – міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Юна Потьомкіна в ефірі телеканалу "Дом", отримання висновку Венеційської комісії вкрай важливе, "оскільки прописані в законопроєкті норми є досить нестандартними для українського правового поля".

"Тому мати подібну експертизу — теж посилення проєкту", – зауважила вона.

Потьомкіна наголосила, що рамковий законопроект "задає певний тон, певні напрями для подальшого пакета законодавчих актів про перехідний період". А над законами, які регулюють міру відповідальності за ті чи інші правопорушення, робота триватиме.

Раніше повідомлялося, що законопроект "Про державну політику перехідного періоду" на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей, а також півострова Крим планується до розгляду Верховною Радою восени 2021 року. 

У Кабміні наголошували, що це фундаментальний закон, який, у разі ухвалення парламентом, допоможе забезпечити безпечну реінтеграцію тимчасово окупованих територій і встановлення довіри між людьми по обидва боки лінії зіткнення. Над законопроектом працювали представники громадянського суспільства, державних інститутів та іноземних місій. 

Нагадаємо, раніше у Кабміні пояснили, чому у законопроекті про держполітику перехідного періоду не буде поняття "колаборант".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme