UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Доба на Донбасі: Окупанти 10 разів зривали "тишу", застосовували заборонені міномети

Штаб ООС поінформував про ситуацію на Донбасі станом на ранок 9 жовтня

Редактор стрічки новин
Доба на Донбасі: Окупанти 10 разів зрива…
Фото: ОТУ "Північ"

Протягом минулої доби в районі проведення операції Об’єднаних сил зафіксовано 10 порушень режим припинення вогню, з них 3 із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-центр штабу ООС.

Зокрема, позиції українських воїнів біля Золотого-4 ворог обстріляв використовуючи ручні протитанкові гранатомети та стрілецьку зброю, біля Троїцького – стріляли з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, в районі Майорська – з автоматичних станкових та ручних протитанкових гранатометів, а в напрямку Красногорівки – з мінометів калібру 82 мм, станкових протитанкових та автоматичних станкових гранатометів.

Також, як зазначається у повідомленні, неподалік Кримського найманці двічі вели обстріли зі станкових протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів, а також мінометів калібру 120 мм. Біля Причепилівки ворог застосував станкові протитанкові та автоматичні станкові гранатомети, а в бік населеного пункту Лопаскине –  двічі здійснили обстріли з підствольних гранатометів та стрілецької зброї. Поблизу Широкиного обстріли велися з гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

"Внаслідок ворожого вогню один військовослужбовець Об’єднаних сил дістав поранення. Воїн перебуває в лікувальному закладі. Стан його здоров’я – важкий", – йдеться у повідомленні. 

У штабі ООС додали, що на збройні провокації противника наші захисники відкривали вогонь у відповідь, не застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння.

Станом на 7 годину ранку, 9 жовтня, порушень режиму припинення вогню не зафіксовано. 

Зведення штабу ООС ранок 9 жовтня 2021Ситуація на Донбасі ранок 9 жовтня 2021

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на окупованому Донбасі російські окупанти тримають найманців у страху, поширюючи брехні про "наступ ЗСУ".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme