UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Доба в ООС: Окупанти 8 разів обстрілювали позиції ЗСУ, Україна зазнала втрат

Штаб ООС поінформував про ситуацію на Донбасі станом на ранок 13 листопада

Редактор стрічки новин
Доба в ООС: Окупанти 8 разів обстрілювал…
Фото: Штаб ООС

Протягом минулої доби в районі проведення операції Об’єднаних сил зафіксовано 8 порушень режиму припинення вогню, 2 з яких із застосуванням забороненого мінськими домовленостями озброєння.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-центр штабу ООС.

Заборонену зброю окупанти застосували у районі населеного пункту Зайцеве – там ворог двічі відкривав вогонь, застосовуючи гранатомети різних систем та міномети калібру 120 мм. Також у бік Новотроїцького російські найманці вели вогонь з артилерії калібру 122 мм та мінометів калібру 120 мм.

Також повідомляється, що в напрямку Попасної та Новоолександрівки противник здійснив обстріл з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів.

Поблизу Новолуганського окупанти два рази обстріляли наші позиції, використовуючи автоматичні станкові гранатомети, великокаліберні кулемети та іншу стрілецьку зброю, біля Широкиного відкривали вогонь зі стрілецької зброї.

"Внаслідок підриву на ворожому невідомому пристрої двоє військовослужбовців дістали поранення, несумісні з життям. Один воїн дістав вогнепальне поранення. Йому надано домедичну допомогу та евакуйовано до лікувального закладу. Стан здоров’я військовослужбовця – задовільний. Командування та особовий склад Об’єднаних сил висловлює щирі співчуття рідним та близьким загиблих воїнів", – зазначається у повідомленні. 

У штабі ООС додали, що українські захисники відкривали вогонь у відповідь, не застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння, та змусили противника припинити обстріли.

Станом на 7 годину ранку, 13 листопада, з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 1 порушення режиму припинення вогню – у напрямку Троїцького ворог стріляв зі станкових протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї. Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил в наслідок цього обстрілу немає.

Зведення штабу ООС ранок 13 листопада 2021Ситуація на Донбасі ранок 13 листопада 2021

Нагадаємо, раніше стали відомі імена двох військовослужбовців, які загинули на Донбасі 12 листопада. Це військовослужбовці 79 окремої десантно-штурмової бригади (Миколаїв) – підполковник Прусов Руслан Халилович та майстер-сержант Федосеєв Вадим Вікторович. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme