UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Дружина українського посла в Бразилії захворіла на лихоманку Денге

Лихоманка Денге - гостра вірусна інфекційна хвороба, яка передається через укуси комарів. Денге може викликати головний біль, ломоту, лихоманку і висип, а деяких випадках навіть смерть

Журналіст відділу новин
Дружина українського посла в Бразилії за…
Світлана Мельник, фото: соцмережі

Дружина посла України у Бразилії Андрія Мельника і співробітник посольства з дружиною захворіли на лихоманку Денге. Про це Світлана Мельник повідомила на своїй ФБ-сторінці, передає Depo.ua.

"У мене - Денге! Бразилія - країна, повна небезпек. Якщо не отруйного павука підкинуть, то комар Денге вкусить. Ще вчора пекла Великодні паски. А сьогодні опинилася на швидкій з температурою під 40. Жахливий стан, все тіло ніби навиворіт вивертає, голова розколюється. Щойно поставили крапельницю, взяли аналіз крові. І – на жаль – підтвердили діагноз", - йдеться в повідомленні дружини посла.

Світлана Мельник повідомила, що минулого тижня від Денге помер дипломат із німецького посольства, а також захворів ще один працівник української дипмісії.

"Одного з колег із нашої дипмісії вчора теж підкосило Денге, разом із дружиною. Зараз у Бразилії вирує найбільша епідемія Денге в історії. Шпиталі переповнені. Молимося, щоб обійшлося без ускладнень", – додала вона.

Лихоманка Денге – гостра вірусна інфекційна хвороба, яка передається через укуси комарів. Ситуацію ускладнює те, що іноді захворюванння протікає безсимптомно. Денге може викликати головний біль, ломоту, лихоманку і висип, а деяких випадках навіть смерть.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme