UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Епіфаній заявив, що Росія заважає Грузинській церкві визнати ПЦУ

Митрополит Київський і всієї України Епіфанії вважає, що Грузинська церква не визнає Православну церкву України через шантаж з боку Росії

Журналіст стрічки новин
Епіфаній заявив, що Росія заважає Грузин…
Фото: Facebook Митрополита Епіфанія

За його словами, Росія шантажує Грузинську церкву тим, якщо вона визнає українську автокефалію, то РФ остаточно забере Абхазію, тобто частину окупованої території зараз.

Про це Епіфаній заявив в інтерв'ю "Радіо Свобода", пише Depo.ua.

Він зазначив, що "з грузинами українці мають дружні, хороші відносини". Проте глава ПЦУ висловив впевненість, що до процесу визнання української автокефалії згодом приєднаються не лише Грузинська, а й інші церкви.

"Неодмінно прийде той час. Минуло тільки три роки. Це дуже короткі строки, як ми знаємо з історії церкви. Ми говоримо про тисячолітню історію, про древнє коріння. І впродовж цих трьох років зроблено і так дуже багато. І неодмінно в майбутньому до цього процесу доєднаються й інші церкви. Тому що правда завжди перемагає", – додав митрополит Епіфаній.

Нагадаємо, у 2020 році українська Православна церква канонізувала гетьмана Петра Конашевича-Сагайдачного.

Довідка: 5 січня 2019 року Вселенський патріарх Варфоломій підписав Томос про автокефалію об’єднаної Православної церкви України.

Процедура надання автокефалії ПЦУ завершилась 6 січня 2019 року – в Патріаршому храмі Святого Георгія в Стамбулі відбулося вручення Томосу про автокефалію та божественна літургія, яку спільно відправили Вселенський патріарх Варфоломій та предстоятель Православної церкви України, митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme