Епіфаній заявив, що Росія заважає Грузинській церкві визнати ПЦУ

Митрополит Київський і всієї України Епіфанії вважає, що Грузинська церква не визнає Православну церкву України через шантаж з боку Росії

Христина Макогон

За його словами, Росія шантажує Грузинську церкву тим, якщо вона визнає українську автокефалію, то РФ остаточно забере Абхазію, тобто частину окупованої території зараз.

Про це Епіфаній заявив в інтерв'ю "Радіо Свобода", пише Depo.ua.

Він зазначив, що "з грузинами українці мають дружні, хороші відносини". Проте глава ПЦУ висловив впевненість, що до процесу визнання української автокефалії згодом приєднаються не лише Грузинська, а й інші церкви.

"Неодмінно прийде той час. Минуло тільки три роки. Це дуже короткі строки, як ми знаємо з історії церкви. Ми говоримо про тисячолітню історію, про древнє коріння. І впродовж цих трьох років зроблено і так дуже багато. І неодмінно в майбутньому до цього процесу доєднаються й інші церкви. Тому що правда завжди перемагає", – додав митрополит Епіфаній.

Нагадаємо, у 2020 році українська Православна церква канонізувала гетьмана Петра Конашевича-Сагайдачного.

Довідка: 5 січня 2019 року Вселенський патріарх Варфоломій підписав Томос про автокефалію об’єднаної Православної церкви України.

Процедура надання автокефалії ПЦУ завершилась 6 січня 2019 року – в Патріаршому храмі Святого Георгія в Стамбулі відбулося вручення Томосу про автокефалію та божественна літургія, яку спільно відправили Вселенський патріарх Варфоломій та предстоятель Православної церкви України, митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua