UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Ердоган поговорив із Зеленським, а потім зателефонував путіну

Президент Туреччини Реджеп Ердоган провів телефонну розмову українським президентом Володимиром Зеленським, а тоді з главою рф володимиром путіним

Журналіст відділу новин
Ердоган поговорив із Зеленським, а потім…
Реджеп Таїп Ердоган

Як розповів Зеленський, під час розмови з Ердоганом він "подякував за підтримку в цей символічний для України день", передає Depo.ua.

"Цінуємо допомогу турецького народу, яку ми відчували весь цей час. А також те, що Туреччина підтримала резолюцію ООН щодо сталого миру в Україні та формулу миру", — написав президент.

Зі свого боку Ердоган подякував Зеленському за солідарність з Туреччиною у зв’язку з землетрусами та заявив, що Анкара готова надати "будь-який можливий внесок у формування миру та досягнення рішення на основі припинення вогню та переговорів" у російсько-українській війні, передає офіс турецького президента.

Як розповіла турецька сторона, насамперед розмова Ердогана з путіним стосувалася наслідків руйнівних землетрусів і "розвитку російсько-української війни, яка розпочалася рік тому".

Президент Туреччини наголосив на необхідності "досягнення справедливого миру", щоб запобігти подальшим жертвам та руйнуванням, і висловив "щире бажання" відновити "зернову угоду". За словами Ердогана, Анкара готова надати будь-яку підтримку в цьому.

У кремлі заявили, що Ердоган і путін також обговорили питання російсько-турецького співробітництва, зокрема щодо подальшого постачання російських енергоносіїв та будівництва АЕС. Також вони "провели обмін думками щодо ситуації навколо України", кажуть у пресслужбі путіна.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme