"ЄС" відправили на довибори по Черкащині журналіста, який три роки просидів у російській в'язниці

"Європейська Солідарність" оголосила свою кандидатуру на проміжних виборах до Верховної Ради, партія підтримає відомого політв'язня Романа Сущенка

Михайло Хомченко

"Європейська Солідарність" визначилася із кандидатом на проміжних виборах до Верховної Ради по 197 виборчому округу, що у Черкаській області

Ним став відомий журналіст і політв'язень Кремля Роман Сущенко, передає Depo.ua із посиланням на прес-службу партії.

"Роман вільно володіє не тільки українською, англійською, французькою, а й сербською, хорватською, трохи боснійською  та багатьма  іншими мовами. Він намагається зробити все для того, щоб привести разом з нашою командою Україну в Європу , і привнести в Черкаську область, в Україну значну частину свого європейського досвіду,  своїх європейських зв`язків", – повідомив під час брифінгу, на якому і було повідомлено про висування Сущенка, очільник "ЄС" Петро Порошенко.

Нагадаємо, що Сущенко 2020 року балотувався під прапорами "ЄС" до Черкаської облради. Екс-політв'язень набрав достатню кількість голосів, пройшовши до ради – де пізніше став першим заступником голови.

А про висування Романа Сущенка на довиборах до ВР по 197 округу у "ЄС" заявили ще у лютому, коли склав мандат чинний мажоритарник Олександр Скічко, який став головою Черкаської ОДА.

Довідка: Роман Сущенко працював спеціальним кореспондентом "Укрінформу" у Франції. У 2015-16 роках кілька разів літав у справах до Москви, де був заарештований ФСБ 30 вересня 2016-го.

Сущенка тримали у Лефортівській в'язниці ФСБ, його звинуватили у "шпигунстві на користь України".

4 червня 2018 року Романа Сущенка у Московському міському суді визнали винним – і засудили до 12 років колонії суворого режиму.

На свободу український журналіст і політв'язень вийшов 7 вересня 2019 року, під час обміну українських політв'язнів на росіян, взятих в полон під час відбиття російської агресії на Донбасі.

Як зазначив адвокат Сущенка, йому на 20 років заборонили в'їзд на Росію.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua