UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Єврокомісія хоче визнати атомну енергетику та газ "зеленими"

Європейська комісія 1 січня направила до держав-членів Євросоюзу проект постанови про визнання атомної енергетики та газу екологічно безпечними джерелами енергії

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Єврокомісія хоче визнати атомну енергети…
Фото: Pixabay

Зокрема, Єврокомісія радить схвалювати інвестиції в атомну енергетику, якщо вона передбачає заховання радіоактивних відходів.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на Deutsche Welle.

Зазначається, що електростанції, які працюють на газі, також мають отримати "зелене маркування", за умови, що будівництво було дозволене до 2030 року. Окрім цього, електростанціям доведеться замінити стару техніку та утримувати обсяги викидів вуглекислого газу.

Уточнюється, що рішення щодо постанови може бути заблоковане у випадку, коли більшість країн ЄС виступлять проти. Також ухвалення може заблокувати Європарламент.

Зауважимо, 19 вересня стало відомо, що Україна планує зменшити кількість шкідливих викидів на 65% до 2030 року в межах Європейського Зеленого Курсу. Такі плани є більш амбітними, адже ЄС планує скоротити кількість викидів за аналогічний період до 55%.

Нагадаємо, раніше Всесвітня організація охорони здоров'я закликала уряди країн активізувати свої зусилля для боротьби зі змінами клімату.

Відомо, що 28 липня у Гренландії зафіксували рекордну температуру повітря – +19,8 °C, що призвело до танення 8,5 мільярдів тонн крижаного покрову.

Дослідження Nature Communications показало, що глобальне потепління до кінця століття може убити 83 млн людей.

Раніше країни G-20 не дійшли згоди щодо двох кліматичних цілей, а саме недопущення потепління та виключення використання вугілля в енергетиці.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme