UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Євросоюз відмовився ускладнювати безвіз для України у 2022 році, – ЗМІ

Європейський Союз ухвалив рішення про відкладення до кінця 2022 року запуску системи ETIAS, яка мала б ускладнити безвіз для українців

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Євросоюз відмовився ускладнювати безвіз…
Фото: ДМСУ

Йдеться про зобов'язання раз на три роки оплачувати обов'язковий збір розміром 7 євро за в'їзд до країн Європи в безвізовому режимі.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на документи агентства EU-LISA, передає Depo.ua.

Зазначається, що за 7 євро мала відбуватися авторизація мандрівників. Втім, після ухвали рішення ЄС, українцям не доведеться до кінця 2022 року оплачувати цей збір.

Втім, після запуску ETIAS необхідно буде пройти реєстрацію в системі та повторювати процедуру кожні три роки.

"У ЄС підкреслюють, що реєстрація не є аналогом візи, оскільки не потребує підтвердження мети в’їзду чи надання супровідних документів (підтвердження доходів, статусу тощо). Крім того, заявка не потребує відвідування візового центру, здійснюється онлайн, а у переважній більшості випадків авторизація буде надана автоматично, протягом лічених секунд або хвилин", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше Україна та Британія домовилися спрощувати вимоги до поїздок між країнами. Також країни працюватимуть разом, щоб забезпечити стійкий розвиток безпекового та правоохоронного секторів України.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme