UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Глава ПЦУ Епіфаній закликав братію Києво-Печерської лаври звільнитися "від московського ярма"

Предстоятель Православної церкви України Епіфаній закликав братію Києво-Печерської лаври сприяти процесу звільнення "від московського ярма" та запевнив, що їх захищатимуть від залякувань з боку теперішнього очільника Лаври

Журналіст відділу новин
Глава ПЦУ Епіфаній закликав братію Києво…
Епіфаній

Про це йдеться у відеозверненні Епіфанія "до братії Лаври та громадськості", передає Depo.ua.

Епіфаній наголосив, що в жодному разі не йдеться про закриття монастиря Лаври, припинення в ньому молитви, богослужінь та чернечого життя.

"Порівняння нинішніх подій з минулими гоніннями комуністичної влади на церкву загалом та двократним закриттям монастиря зокрема — безпідставна маніпуляція", — сказав він.

Епіфаній заявив, що протягом тривалого часу церква, держава і суспільство намагалися спонукати керівництво московського патріархату в Україні остаточно припинити підлеглість російському центру.

"Суспільству загалом і братії відомі численні приклади того, як під керівництвом нинішнього очільника монастиря Лавра послідовно і свідомо перетворювалася на центр пропагування ідеології "русского мира"", — сказав Епіфаній.

Він закликав братію Києво-Печерської лаври сприяти процесу звільнення "від московського ярма" та пообіцяв, що всі, хто "послідує вимогам канонів томоса та відкине беззаконну владу москви", продовжать своє служіння у Лаврі.

Епіфаній запевнив, що:

  • братію захищатимуть від залякувань з боку теперішнього очільника Лаври;
  • керувати поточними справами обителі будуть ті, хто знає традиції та життя монастиря, належить до братії, має відповідні здібності та "не заплямував себе відданістю "русскому миру"";
  • богослужебною мовою Лаври буде давня слов'янська мова разом із сучасною українською.

Він наголосив, що московська духовна влада в Україні є неканонічною, а кремль використовує її проти українського народу.

"Лавра не повинна бути інструментом боротьби проти України, а навпаки — місцем, яке духовно надихатиме наших співгромадян у ці тяжкі часи [...] Як священноархімандрит Лаври я відкритий до діалогу та спілкування. Наша мета — зберегти й оновити обитель, очистити її від омани "русского мира". Ми готові до співпраці з усіма, хто поділяє це прагнення", — сказав Епіфаній.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme