Гречка по 12 гривень: У "Слузі народу" ошелешили цінами на продукти 

Депутат від провладної партії "Слуга народу" Микола Тищенко заявив, що зовсім не помітив зростання цін в Україні, адже досі купує гречку по 12 гривень за кілограм 

Олександра Мандровська

Нардеп запевнив, що робить щонедільні закупи на столичному Бесарабському ринку та добре орієнтується в цінах. 

Відео із коментарем "слуги" опублікував телеведучий Олег Панюта на своїй Facebook-сторінці, передає Depo.ua

"Ні, ціни такі ж самі.  Я востаннє кілограм цієї крупи купував за 12 гривень", – сказав Тищенко, відповідаючи на запитання журналістів про зростання вартості "продуктового кошика" для українців.

Він запевнив, що робить необхідні закупи продуктів на Бесарабському ринку та добре орієнтується в цінах.

"Я на Бессарабку ходжу, мені там подобається сало їсти. Все залежить від того шматка, який залишається. Але перший чи другий шматок сала коштує десь від 50 до 100 гривень за кілограм", – сказав нардеп.

Водночас він відмовився назвати точну суму грошей, які витрачає на продукти. 

Зауважимо, що за інформацією Міністерства фінансів України ціни на продукти восени 2021 року відрізняються від тих, які озвучив "слуга народу". 

Станом на жовтень 2021 року гречка коштує в середньому майже 45 грн/кг, кілограм яловичих реберець – мінімум 140 грн, а гуляшу – 230 грн. Сало домашнє чи солене – не менше 130-160 грн/кг.

Нагадаємо, з початку жовтня в Україні рекордно зросли ціни на продукти. Це сталося через підняття цін на "блакитне паливо". 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua