UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Грета Тунберг вакцинувалася від коронавірусу

Шведська екоактивістка Грета Тунберг повідомила, що отримала перше щеплення проти коронаврусу
 

Редактор стрічки новин
Грета Тунберг вакцинувалася від коронаві…
Фото: Twitter Грети Тунберг

Про це вона розповіла у Twitter, передає Depo.ua.

"Вкрай вдячна, мені пощастило мати можливість жити в тій частині світу, де я вже можу зробити щеплення. Розподіл вакцин в світі вкрай нерівномірний", - написала екоактівістка та показала своє фото після щеплення.

Тунберг, посилаючись на статистику New York Times, зазначає, що 84% використаних доз вакцини в світі припадають на країни з високим рівнем доходів і рівнем доходів вище середнього.

"Тільки 0,3% доз були використані в країнах з низьким рівнем доходу", - додала вона.

Дівчина не уточнила, якою саме вакциною щепилася проти коронавірусу.

Грета тунберг вакцинувалася від коронавірусу

Нагадаємо, раніше шведська активістка Грета Тунберг на брифінгу ВООЗ заявила, що вакцину від коронавірусу треба розподіляти справедливіше

Довідка: Грета Тунберг – шведська екологічна активістка, що виступає за протидію глобальному потеплінню та зміні клімату. Тунберг привернула глобальну увагу завдяки своїй прямій манері висловлювання на публіці та у виступах перед політиками, де вона критикує політичних лідерів за недостатню увагу боротьбі із кліматичною кризою.

У серпні 2018 року Тунберг стала відомою тим, що розпочала перший шкільний страйк заради клімату під будівлею парламенту Швеції. 

У вересні 2019 році Тунберг виступила на Саміті ООН з питань клімату і привернула широку світову увагу своїм виступом; зокрема, завдяки тому факту, що вона прибула до США із Швеції на вітрильній яхті замість авіаперельоту з екологічних міркувань. Промова Тунберг та зокрема вигук "як ви смієте" широко цитувалися у ЗМІ.

Діяльність Тунберг викликала як широку підтримку серед світових лідерів, так і гучну критику. Тунберг отримала низку премій, нагород та відзнак. Зокрема, журнал Time назвав Тунберг людиною року у 2019 році; на цей момент їй було 16 років, що зробило її наймолодшою людиною, яка здобула це звання. До того "Time" назвав її однією з 25 найвпливовіших підлітків світу 2018 року.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme