Грета Тунберг вакцинувалася від коронавірусу

Шведська екоактивістка Грета Тунберг повідомила, що отримала перше щеплення проти коронаврусу
 

Надія Клочко

Про це вона розповіла у Twitter, передає Depo.ua.

"Вкрай вдячна, мені пощастило мати можливість жити в тій частині світу, де я вже можу зробити щеплення. Розподіл вакцин в світі вкрай нерівномірний", - написала екоактівістка та показала своє фото після щеплення.

Тунберг, посилаючись на статистику New York Times, зазначає, що 84% використаних доз вакцини в світі припадають на країни з високим рівнем доходів і рівнем доходів вище середнього.

"Тільки 0,3% доз були використані в країнах з низьким рівнем доходу", - додала вона.

Дівчина не уточнила, якою саме вакциною щепилася проти коронавірусу.

Нагадаємо, раніше шведська активістка Грета Тунберг на брифінгу ВООЗ заявила, що вакцину від коронавірусу треба розподіляти справедливіше

Довідка: Грета Тунберг – шведська екологічна активістка, що виступає за протидію глобальному потеплінню та зміні клімату. Тунберг привернула глобальну увагу завдяки своїй прямій манері висловлювання на публіці та у виступах перед політиками, де вона критикує політичних лідерів за недостатню увагу боротьбі із кліматичною кризою.

У серпні 2018 року Тунберг стала відомою тим, що розпочала перший шкільний страйк заради клімату під будівлею парламенту Швеції. 

У вересні 2019 році Тунберг виступила на Саміті ООН з питань клімату і привернула широку світову увагу своїм виступом; зокрема, завдяки тому факту, що вона прибула до США із Швеції на вітрильній яхті замість авіаперельоту з екологічних міркувань. Промова Тунберг та зокрема вигук "як ви смієте" широко цитувалися у ЗМІ.

Діяльність Тунберг викликала як широку підтримку серед світових лідерів, так і гучну критику. Тунберг отримала низку премій, нагород та відзнак. Зокрема, журнал Time назвав Тунберг людиною року у 2019 році; на цей момент їй було 16 років, що зробило її наймолодшою людиною, яка здобула це звання. До того "Time" назвав її однією з 25 найвпливовіших підлітків світу 2018 року.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua