Із "4 каналу", який придбав "слуга" Ковальов, звільняють скандального журналіста Остапа Дроздова

"4 канал" припиняє співпрацю зі скандально відомим телеведучим Остапом Дроздовим

Надія Клочко

Новий власник "4 каналу" нардеп від "Слуги народу" Ковальов заявив про припинення співпраці зі скандальним телеведучим Остапом Дроздовим.

Про це Ковальов написав на своїй сторінці у Facebook, передає Depo.ua.

Розірвання співпраці з Дроздовим новий власник телеканалу пояснює необхідності у "посиленні об’єднавчих настроїв у суспільстві".

"Посилення об’єднавчих настроїв у суспільстві, патріотичний проукраїнський вектор, рівновіддаленість та нетерпимість до усіх без винятку олігархічних груп – такі основні ідеї та постулати, на нашу спільну з менеджментом підприємства думку, має сповідувати "4 канал" у новому телевізійному сезоні. Будь-які провокації, що розколюють або розхитують єдність українського народу є неприпустимими. Так само,  як розпалювання ворожнечі, дискримінація чи ксенофобія.

Українці з кожного без винятку регіону сьогодні зобов’язані сконсолідуватися, щоб ефективно (кожен на своєму місці) протистояти як зовнішнім, так і внутрішнім викликам. Відтак, "4 канал" дякує за роботу телеведучому Остапу Дроздову та повідомляє про припинення співпраці з ним", - написав Ковальов.

Водночас він повідомив, що інший відомий ведучий "4 каналу" – Денис Бігус – продовжить вести свою програму.

"Ми дійшли згоди щодо продовження партнерства з іншим знаковим обличчям "4 каналу" — Денисом Бігусом. Програми "Бігус Інфо" і надалі виходитимуть в ефірі 4-го у звичні день та час", – зазначив Ковальов.

Що відомо про скандал з Остапом Дроздовим

У лютому 2021 року ведучий "4 каналу" Остап Дроздов в ефірі своєї програми обізвав глядачів заблокованих телеканалів "112 Україна", ZIK, та Newsone, пов'язаних з Віктором Медведчуком, "одноклітинними" та "імбецилами". Тим, кому нема чого дивитися після блокування цих телеканалів, він порадив зайнятися більш "корисними справами: почитати книгу, взяти доместос і помити унітази, протерти кришталь".

Згодом до Національної ради з питань телебачення та радіомовлення найшли звернення щодо висловлювань Дроздова. Під час перевірки Нацрада виявила, що висловлювання Дроздова містять "ознаки пропаганди винятковості, зверхності або неповноцінності осіб за ознаками їх ідеології та переконань, а також елементи пропаганди розпалювання національної ворожнечі та ненависті".

"Порівнюючи глядачів зазначених каналів з біологічними організмами ("одноклітинні", "амеби", "інфузорії-туфельки", "одноклітинні тилові щури", "істоти з курсу біології за 6 клас, третя чверть"), О. Дроздов принижує людську честь і гідність значної частини українського суспільства, стигматизує їхні характеристики, що потенційно становить загрозу порушенню громадського порядку та національній безпеці України в умовах агресії Російської Федерації проти України", – виснували в Нацраді і призначили каналові штраф на понад 114 тисяч гривень.

Голова Нацради Ольга Герасим’юк порадила телеканалу провести бесіду з журналістами та редакторами про необхідність "шанувати громадян України".

Нагадаємо, 28 грудня стало відомо, що народний депутат від партії "Слуга народу" Олексій Ковальов придбав "4 канал". Ковальов був присутній на новорічному корпоративі "4 каналу", його представили колективу як нового власника. Парламентар також під час свята підписав з менеджментом угоду про невтручання у редакційну політику.

Через кілька днів стало відомо, що Ковальов вказав у декларації, що придбаний ним "4 канал" йому подарували батьки.

Згодом Ковальов розповів про схему, за якою він став власником "4 каналу" – він купив телеканал на батьків, а потім батьки йому подарували телеканал. 

Читайте також: Від юриста будинку престарілих до нардепа і медіамагната: Хто такий Олексій Ковальов

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua