Кабмін хоче зробити ОСББ обов'язковими у всіх будинках: Що про це відомо

Кабінет міністрів направив до Верховної Ради законопроект про створення об'єднання співвласників багатоквартирного будинку у всіх будинках

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Кабмін хоче зробити ОСББ обов'язковими у…
Фото: Pixabay

Йдеться про будинки, де не створили ОСББ або не прийняли рішення про форму управління багатоквартирним будинком.

Згідно з поданим законопроектом, будинки мають обрати голову ОСББ до 1 березня 2022 року, повідомляє Depo.ua із посиланням на відповідний проект закону.

Зазначається, що він передбачає вчасне призначення управителя багатоквартирного будинку для всіх будинків на території України, шляхом оголошення та проведення конкурсу.

У пояснювальній записці до законопроекту вказано, що станом на 1 квітня 2021 року із 180 тисяч багатоквартирних будинків управління 36 тисячами здійснюють утворені в них ОСББ. Такий показник становить 20%. При цьому у 71 тисячі будинків здійснено перехід до надання послуги з управління багатоквартирним будинком. У цих будинках управителя обрали самостійно або за результатами конкурсу від органу місцевого самоврядування.

"28% багатоквартирних будинків "живуть" за старим законодавством", – йдеться у пояснювальній записці.

Уточнюється, що у випадку, якщо конкурс з призначення управителя багатоквартирного будинку не було проведено до 1 травня 2021 року, виконавчий орган відповідної місцевої ради зобов’язаний не пізніше 1 березня 2022 року оголосити і провести такий конкурс з його призначення.

Нагадаємо, 23 липня стало відомо, що Міністерство розвитку громад та територій України розробило законопроект, у якому йдеться про знесення та реконструкцію житлових будинків з розряду так званих "хрущовок".

Довідка: Об'єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) – це неприбуткова юридична особа, створена власниками квартир та/або нежитлових приміщень багатоквартирного будинку для спільного користування, утримання та управління своїм будинком та прибудинковою територією, а також для юридичного оформлення їхніх майнових прав на будинок та прибудинкову територію.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme