UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Кабмін введе санкції проти осіб, які тиснули на ПЦУ в окупованому Криму

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій (Мінреінтеграції) підготувало пакет санкцій проти осіб, які чинили тиск на Православну Церкву України в окупованому Криму

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Кабмін введе санкції проти осіб, які тис…

Санкції мають погодити протягом найближчих днів. Вони будуть стосуватись російських силовиків, які зірвали богослужіння в селі Балки Білогірського району Криму.

Злочинні дії окупанти мотивували тим, що богослужіння нібито порушує російське законодавство, повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу Мінреінтеграції.

"Мінреінтеграції розцінює це, як черговий акт тиску з боку російської окупаційної адміністрації на мешканців тимчасово окупованого Криму та засуджує грубе порушення прав українських громадян на свободу совісті та віросповідання", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що окупанти чинять тиск на ПЦУ ще з 2014 року, всіляко витісняючи українську церкву з півострова. Україна буде визначати причетних до подібних порушень осіб, задля застосування проти них санкцій.

"Пропонується застосування обмежувальних заходів до суддів Російської Федерації та інших посадових осіб, які причетні до переслідування громади Православної Церкви України в Криму", – уточнили в прес-службі.

Йдеться, зокрема, про незаконне відчуження приміщення Кафедрального собору святих рівноапостольних князя Володимира та княгині Ольги у Сімферополі, інших культових споруд, пошкодження церковного майна, переслідування громади тощо.

Нагадаємо, 8 серпня співробітники російського Центру протидії екстремізму зірвали богослужіння в монастирі Святого Димитрія Солунського в Криму. Силовики змусили настоятеля монастиря архімандрита Даміана зупинити ранкове Богослужіння.

Раніше повідомлялося, що окупанти вимагають негайно знищити храм Православної церкви України в Євпаторії.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme