Кандидатка у канцлери Німеччини розкритикувала угоду зі США та нагадала про загрозу Україні

Кандидатка у канцлери Німеччини і співголова партії "Зелених" Анналена Бербок розкритикувала угоду з урядом США щодо російського газопроводу "Північний потік-2"
 

Редактор стрічки новин
Кандидатка у канцлери Німеччини розкрити…
Фото: Скріншот

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Faz.net.

Політик переконана, що ця декларація не є рішенням для безпеки для України, а ситуація з газопроводом все ще в руках Німеччини.

"Я як і раніше вважаю, що цей трубопровід неправильний з причин кліматичної політики, але перш за все з геостратегічних причин. Він був спрямований проти безпеки України і був спрямований на поділ Європейського Союзу", – сказала Бербок.

Вона також вважає, європейці "справедливо незадоволені" урядом Німеччини, який утримує цей трубопровід в односторонньому порядку.

Вона вважає, що Німеччина повинна підтримати українців, оскільки запуск газопроводу є для них загрозою.

"Для того, щоб Україна стала більш незалежною від Росії, важливо, щоб ми надали масову підтримку реструктуризації енергопостачання України в бік відновлюваних джерел енергії. Кремль нещодавно дуже ясно дав зрозуміти, що поставив свої поставки газу через Україну в залежність від поведінки України", – сказала Бербок.

Вона підкреслила, що це серйозна загроза і Європа не може залишатися байдужою до безпеки України.

Згідно з угодою, Німеччина зобов'язується добиватися продовження на 10 років договору між Києвом і Москвою щодо транзиту газу

Після оприлюднення угоди канцлер Німеччини Ангела Меркель подзвонила Путіну, щоб обговорити Мінські угоди та "Північний потік-2".

Німецькі політичні сили засудили рішення канцлерки Ангели Меркель дати зелене світло "Північному потоку-2"

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme