UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Канцелярія президента Чехії випадково знищила документ про вибухи у Врбетіце

У канцелярії президента Чехії Мілоша Земана випадково знищили секретний документ про вибухи у Врбетіце у 2014 році

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Канцелярія президента Чехії випадково зн…
Фото: Pixabay

За цим фактом поліція Чехії розпочала перевірку, щоб встановити обставини знищення документа про вибухи на військових складах у країні.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на "Радіо Прага".

Зазначається, що документ містив дані про причетність до вибухів агентів російської військової розвідки. Зокрема, документ з іменами двох агентів ГРУ Анатолія Чепіги і Олександра Мішкіна, також пов'язаних зі справою про спробу отруєння у Великобританії отрутою типу" новачок" Сергія Скрипаля, було знищено випадково.

Про знищення документа поліція дізналася в ході перевірки дотримання резиденцією президента режиму роботи з такого роду даними.

Нагадаємо, 16 жовтня 2014 року на військових складах у чеському селі Врбетіце вибухнули близько десяти тисяч кілограмів боєприпасів, включно з ракетами середньої дальності. Внаслідок цього загинули двоє людей. Причина вибуху до недавнього часу залишалася невідомою.

17 квітня 2021 року стало відомо, що Чехія висилає 18 російських дипломатів через підозру у зв'язках з військовою розвідкою Росії і вибухах складу зброї у 2014 році.

18 квітня виконувач обов'язків міністра закордонних справ Чехії Ян Гамачек повідомив, що на засіданні Ради ЄС у закордонних справах Чехія підніме питання вибухів на військових складах у 2014 році, у яких підозрюють Росію.

Згодом стало відомо, що на складах у Врбетицях у Чехії, де у 2014 році сталися вибухи, могла зберігатися зброя для України.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme